‘Jezelf zijn is genoeg’

Deze uitspraak las ik een tijdje geleden op de app van Meditation Moments. Zo, die kwam wel even binnen! Zelfcompassie, positief denken en helemaal jezelf zijn. Naar je gevoel luisteren. Daar zit het ‘m in voor mij. En…om eerlijk te zijn, dat gaat me steeds beter af! De stap naar het ondernemerschap, begin maart dit jaar, vond ik behoorlijk spannend. Maar met het idee, werkt het niet, dan ga ik toch weer in loondienst of kies ik voor detachering, dacht ik: Tja. Wat heb ik eigenlijk te verliezen? Ik kies nu eindelijk eens voor mezelf! Ik ga ervoor! Bovendien heb ik me voorgenomen om maandelijks te gaan bloggen. Dit is alweer mijn derde blog.

Ukelele 
Om mijn hoofd leeg te maken gebruik ik regelmatig een meditatie app. Voor mij werkt dat goed om even tot mezelf te komen. Hardlopen of muziek luisteren helpt mij ook om weer contact met mijn lichaam te maken. En ik heb toch maar weer een strippenkaart voor kickboksen aangeschaft. Na een training ben ik ‘helemaal kapot’, maar lekker is het wel. Ik heb ook een tijdje  muziek gemaakt op woensdagmiddag met mijn tienjarige zoon. Samen speelden we ukelele. Lekker een beetje ‘ pingelen’ , waarbij hij de nummers die hij wilde spelen zelf uitkoos. Niet dat het nou heel hoogdravend was, maar dat was ook niet het doel…Zo speelden we samen de akkoorden van het nummer ’Stay’ van Justin Bieber 🙂 Of een nummer uit Minecraft. Superleuk om dit samen te doen! Ook al was er hier en daar een valse noot (!) en had hij ook heus wel eens geen zin om te oefenen. En mijn dochter speelt al best een tijdje verdienstelijk op de elektrische gitaar. 

In mijn meditatie app zitten regelmatig inspirerende quotes van de dag, die ik soms deel. Op dit moment van schrijven is dat trouwens ‘Zonder actie geen avontuur.‘  Die past ook wel bij deze blog. Welke uitspraken inspireren jou? En waarom?

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published.

Site Footer