Creativiteit in al zijn facetten

Kunst brengt mensen samen. Kunst is een taal die overal mensen van verschillende leeftijden en achtergronden kan verbinden. Ik ben een liefhebber van kunst en bezoek bijvoorbeeld graag musea, al komt het er de laatste tijd wel wat minder van. Tijd om daar weer bewust tijd voor te maken!

Creatieve expressie
Schilderen is een van de manieren om onze verbeelding te laten spreken. Ik kan genieten van een mooi schilderij: een landschap, een realistisch portret of juist abstracte vormen. Op zolder staat mijn schildersezel te verstoffen. Het gaf me altijd een gevoel van rust om met mijn penselen in de weer te zijn. Ik schilderde vaak met acrylverf, meestal dieren. Mensen vind ik wel wat lastiger, om die gelijkenis in gelaatstrekken te bereiken…Onlangs vond ik op zolder mijn tekenmap van een workshop Tekenen & Schilderen die ik in een grijs verleden volgde bij de SKVR. Leuk om te ‘herbeleven’ wat ik zo’n twintig jaar geleden heb gemaakt. En wat ik ook leuk vind is dat mijn dochter heel makkelijk tekent. Net als haar opa. Hij tekende en schilderde graag. Tja, nu ik er zo over schijf, denk ik dat ik toch maar weer eens deze hobby ga oppakken.

Creatief met woorden
Met woorden spelen en met tekst stoeien is overigens net zo goed een creatief proces. Het geeft me, als schrijver, dan ook voldoening om hiermee bezig te zijn. Schrijven, schrappen, herschrijven en weer verder schrijven.

Een van de meest wezenlijke manieren om creativiteit met woorden te uiten is het vertellen van verhalen. Verhalen kunnen ons meenemen naar andere tijden en plaatsen. Inzicht geven in perspectieven en ons helpen om complexe ideeën te begrijpen. Je kan anderen ermee raken en inspireren.

Schrijven kan ook visueel zijn. Schrijvers kunnen beelden ‘schilderen’ in de hoofden van hun lezers. Dit vermogen maakt het mogelijk om scenes en emoties op een krachtige manier over te brengen. Daarom vind ik het ook heerlijk om me soms te verliezen in een goed boek. Ik ben dan helemaal in een andere wereld. En bedenk mijn eigen toepasselijke beelden erbij.

Wat is jouw favoriete creatieve manier om jezelf te uiten? Misschien fotografeer je graag? Maak je kunst? Of dans je graag? Laat het me weten!

Eigen werk

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published.

Site Footer