London. We had a blast!

Zo eind van het jaar is het tijd om te reflecteren. Ik denk terug aan de stap die ik eind februari heb gezet, de start van mijn onderneming Teksten van Jet. De stap om te beginnen als zelfstandig tekstschrijver. Mijn eerste opdrachten waren bij respectievelijk de gemeente Dordrecht en de gemeente Sliedrecht als communicatieadviseur, uiteraard met het nodige schrijfwerk daarin. Ik blik terug op een periode waarin ik mezelf nog beter heb leren kennen. En inmiddels ben ik ook aan de slag met mijn eerste schrijfklus voor een adviesbureau. Dit bureau voorziet organisaties van privacy adviezen op maat en voorziet in werving en selectie van privacy specialisten. Ik mag hun websiteteksten herschrijven. Een mooie opdracht, waar ik met plezier aan werk.

Family time
Maar ‘de boog kan niet altijd gespannen staan’ zei mijn vader vroeger altijd. Deze decembermaand was het dan ook de hoognodige tijd voor…jawel: mijn eigen familie en ontspanning! Ik ben namelijk halverwege de maand december met mijn moeder en zus vier dagen naar Londen geweest. Dat was in een woord: fantastisch! Topidee zus.😉 Rondom kerst pakken ze in Engeland natuurlijk lekker uit met versieringen en verlichting. Het is er gewoonweg supergezellig op straat en in de pubs.

Off the beaten track: Chiswick
Mijn zus kent de stad bovendien heel goed, ze heeft er jaren gewoond, waarvan twee jaar in een gezellige buurt in West Londen: Chiswick. Niet de meest bekende wijk wellicht, dus leek het me leuk om er wat over te schrijven in deze blog. We verbleven in een Air B&B in deze wijk. Chiswick bestaat uit veel verschillende delen en wordt gescheiden door de A4 Hammersmith uit Londen en de rotonde en het viaduct van Chiswick. Wij bezochten voornamelijk de bruisende hoofdstraat (High road) vol winkels, restaurants en pubs ten westen van Hammersmith. Een aanrader is de sfeervolle Roebuck pub. Mijn zus kwam daar regelmatig, toen ze er nog woonde en werkte als Personal Assistent. Wij genoten daar van een heerlijke lunch op de dag van aankomst.

Wanneer ik aan mijn zus vraag wat Chiswick zou zo bijzonder maakt, zegt ze: “Deze wijk geeft je de sfeer van een klein dorp, in een grote stad. Ze hebben er regelmatig local markets en het is er omgeven door veel groen. De kerk op de high street is trouwens altijd open. Het voelt hier gewoon fijn aan, zoals in een little community.”

Het alternatieve Camden Town
Verder bezochten we Camden Town. Voor veel jongeren: de place to be! En toen ik er rondliep snapte ik wel waarom. Er hangt gewoon een hele relaxte sfeer. Camden Market is een van de grootste trekpleisters van Londen. Wat begon als een kleine levensmiddelenmarkt in 1974 is dit vandaag de dag uitgegroeid tot een markt met maar liefst duizenden kraampjes. De Britse zangeres Amy Winehouse kwam uit Camden Town, waar ze tot haar dood in 2011 woonde en werkte.

Ook bezochten we een theater show: the Phantom of the Opera in een heel leuk kleinschalig klassiek theater: His Majesty’s Theater op de Haymarket. Vanzelfsprekend zijn we ook nog even Harrods in geweest. Tot slot, op onze vertrekdag, wandelden we in het oudste park van Londen, St James Park. Hier kijk je zowaar uit op Buckingham Palace. En als je geluk hebt sta je net als wij, oog in oog met roze pelikanen!  

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published.

Site Footer