Jump for joy! De voordelen van trampoline springen

De trampoline. Wij hebben ‘m weer in onze achtertuin staan, na meerdere keren aandringen van onze dochter, is ie weer uit de schuur gehaald. Dochter blij, zoon blij en ik blij. Want wie denkt dat trampolinespringen alleen voor kinderen is? Think again! Het springen op een trampoline heeft namelijk ook voor volwassenen veel voordelen. Zo train je er je conditie, kracht, lenigheid mee. Spelen met de zwaartekracht doet meer met lijf dan je je kan inbeelden.

Wat is er dan zo goed aan? Ten eerste: wanneer je springt is dat goed voor je botten en gewrichten. Dat kan al door een beetje op en neer te bewegen. Daar hoef je dus niet hoog voor te springen!

Ten tweede: je traint er je spieren mee. Er zijn zelfs speciale fitnesstrampolines waarmee je op een kleine trampoline door oefeningen al kan afvallen. Met 15 minuten per dag zacht op-en-neer springen merk je al verschil. Op internet vind je tal van work-outs. Je gewrichten en pezen worden bovendien veel minder belast dan bij bijvoorbeeld hardlopen. Alhoewel ik dat ook nog steeds fijn vind om te doen. De afwisseling loont!

Ten derde: het is leuk en maakt je vrolijk! Mij wel in elk geval. En jou vast ook. Dus…jump je mee?

Welke trampoline kies je?

Je kan natuurlijk starten op een grote trampoline, net zoals ik. Maar er zijn ook tal van kleinere fitness trampolines te koop met inklapbare pootjes, die je makkelijk mee kan nemen.

Kortom: trampoline springen kan een geweldige aanvulling zijn op je fitnessroutine en het voelt niet aan als een zware training. Dus spring je met mij mee? En werk zo aan een gezond en fit lichaam! Veel plezier.

Of ga lekker los in een trampolinepark. Foto: Carina van der Meer.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published.

Site Footer