Karibu Tanzania

Altijd al eens naar Afrika gewild voor een subliem safari avontuur? Bezoek dan, net als wij, Tanzania. Je zult er geen spijt van krijgen. Overnacht in sfeervolle lodges en in ’tented camps’ en ga in de vroege ochtend met een 4 wheel drive op zoek naar de Big Five. Hier kun je ze allemaal vinden.😉

Pole pole…
Voor ons was het de tweede keer dat wij dit prachtige land op zochten. Zestien jaar geleden zetten we voor het eerst voet in de ‘safari hoofdstad van het land’: Arusha. Na die reis droomde ik erover om ooit terug te gaan. Deze droom hebben we inmiddels waar gemaakt, dit keer met onze kinderen. Ook zij vonden het helemaal geweldig!

Tanzania staat bekend om haar prachtige parken. Het Serengeti National Park in het noorden is veruit de bekendste. Wist je trouwens dat Serengeti letterlijk eindeloze vlakte betekent? Wij hadden een erg gezellige goedlachse chauffeur die ons van alles wist te vertellen over het gedrag van de wilde dieren. En hij reed heel beheerst over de hobbelige wegen en riep dan in het Swahili: ‘pole pole’ (rustig aan), als we weer eens een lastig stuk passeerden met de nodige kuilen. En vervolgens: ‘Hakuna Matata’, zodra we die hindernis hadden overwonnen!

Slapen met wildlife rondom je tent!
Let wel: kamperen op safari betekent letterlijk slapen tussen de wilde dieren(!) In de Serengeti hoorden wij geluiden van leeuwen en hyena’s. Best spannend. Je wordt vanaf het restaurant ’s avonds onder begeleiding van een gids, met zaklamp, teruggebracht naar je tent.

Tanzania ligt dicht bij de evenaar en het is er dus vroeg donker. Het kent een tropisch klimaat met een droog- en regenseizoen. Temperaturen lopen uiteen door het verschil in hoogten. Het noorden van Tanzania ligt op gemiddeld 1500 meter boven zeeniveau. Half november tot december is een regenseizoen en in maart, april en mei opnieuw. De beste, koele periode is van juni tot en met oktober. De warmste tijd is van oktober tot en met februari. Wij bezochten dit Afrikaanse land van 12 tot en met 24 juli. In de vroege ochtend en late avond kan het er dan nog flink fris zijn.

Naast de bekende parken zoals Serengeti, de Ngorongoro krater en Tarangire bezochten we ook het groenere noordoosten van Tanzania, het Usambara gebergte. Een nog vrijwel onontdekt gebied(!) Wij maakten er een wandeling door het tropisch regenwoud tussen de eucalyptusbomen, eeuwenoude varens en spotten er leuke dieren, zoals de kameleon.

Off the beaten track
En dan nog een bijzondere plek: Mkomazi National Park. Een prachtig park waar zich ook de Rhino Sanctuary bevindt. Je zult er dus zeker dit lid van de Big Five tegenkomen. Er wordt daar gewerkt aan de opbouw van 50 zwarte neushoorns om de bestaande populaties in Tanzania te versterken. De kans om een neushoorn in bijvoorbeeld de Ngorongoro krater te spotten is een stuk kleiner, maar niet onmogelijk!

Kortom: Tanzania is gewoon een magisch land om te bezoeken!

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published.

Site Footer